Bel ons! 078 480100
  • pbslide1

Wat is een bulletkrediet of bulletfinanciering?

Bij een gewone hypotheek lost u maandelijks een gedeelte rente én een gedeelte kapitaal af. Bij een bulletkrediet betaalt u gedurende de looptijd alleen de rente. Pas aan het einde van de looptijd wordt het kapitaalgedeelte terugbetaald. Daarom wordt een bulletkrediet ook wel termijnkrediet of aflossingsvrijkrediet genoemd.

Voordelen van een bulletkrediet

  • U kunt met deze vorm meestal meer lenen dan met een gewoon hypothecair krediet.
  • U heeft lagere maandlasten doordat u alleen de rente betaalt.
  • Als het rendement op een eventueel erbij afgesloten levensverzekering hoger uitvalt dan de interest voor de bulletlening, maakt u in principe winst op uw hypotheek. (hoger rendement versus schuld)
  • De rente is fiscaal aftrekbaar als het bulletkrediet wordt gebruikt voor de aankoop of verbouwing van uw woning. Ook bij de aankoop van de tweede woning geeft dit fiscaal een voordeel.
  • Zonder de combinatie of verpanding aan een levensverzekering is het gespaarde kapitaal altijd vrij beschikbaar.

Inflatie – waarom kan dat interessant zijn

Omdat u het ontleend kapitaal pas aan het einde van de looptijd terugbetaalt, is deze kredietvorm helemaal interessant in geval van inflatie. Inflatie betekent, geldontwaarding, met andere woorden ‘geld wordt minder waard’. Ook schulden worden hierdoor minder waard of zijn lager. Stel dat u bijvoorbeeld een hypotheek heeft afgesloten van 200.000 euro dan is dat bedrag over 20 jaar – wanneer de tijd is aangebroken om dit af te lossen – relatief gezien lager dan de waarde waarvoor de hypotheek is aangegaan.

Tip

  • Aan het einde van de looptijd dient uiteraard het volledige kapitaalbedrag te worden terugbetaald. Zorg er dus voor dat u voldoende heeft gespaard om het kapitaal op de vervaldag te kunnen aflossen.
  • Indien u bij een bulletkrediet een levensverzekering afsluit, leent u meestal tegen betere voorwaarden. U bent er hierdoor ook van verzekerd dat u aan het einde van de rit, voldoende geld bij elkaar heeft om af te lossen.

Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende berekening. We overlopen graag samen met u de mogelijkheden.