Bel ons! 078 480100
  • pbslide1

Herfinanciering interessant?

Rentedalingen kunnen ervoor zorgen dat een herfinanciering van uw bestaande lening of hypotheek voor u interessant kan zijn. Hierbij is één vraag heel belangrijk: weegt het voordeel van de lagere rentevoet van de hypotheek op tegen de nadelen van de herfinancieringskosten? Om u hier uitsluitsel op te kunnen geven, dienen wij een grondige analyse te doen, maar het is beslist het berekenen waard!

Weegt het voordeel van de lagere rentevoet van de hypotheek op tegen de nadelen van de herplaatsingskosten?


Voordelen

Als uw hypotheek opnieuw berekent wordt, is het grote voordeel een lagere rente en daarmee dus ook een lagere maandlast. Het is zelfs mogelijk om één of meerdere leningen onder uw hypotheek onder te brengen. U zou ook kunnen overwegen de looptijd van uw hypotheek wat langer te maken om zo de maandlasten nog te verlagen. In veel gevallen is het ook mogelijk om een extra bedrag bij te lenen. Bijvoorbeeld voor renovatiewerken. U maakt dan optimaal gebruik van de voordelen van een herfinanciering.


Nadeel

Een nadeel is dat u opnieuw naar een notaris moet gaan voor uw hypotheek. Maar deze kosten kunnen worden meegefinancierd zodat u deze meerkost amper voelt.

Een nieuwe samenstelling van het gezin kan ook de aanleiding zijn om uw hypotheek te herberekenen. En hoe zit het bijvoorbeeld met een lopend hypothecair krediet dat u met uw ex-partner hebt? Ook al heeft u hierover afspraken met mekaar gemaakt, soms loopt dit toch fout en belandt u ongewild op de “zwarte lijst”. Wat als uw nieuwe partner al een hypotheek of lening heeft lopen? Wat zijn dan de gevolgen voor uw nieuwe situatie? Hoe pakt u dat aan? Wat zijn de gevolgen als u feitelijk of wettelijk samenwoont?

Of een herfinanciering ook voor u interessant is, willen wij graag vrijblijvend voor u berekenen. Zeker als u ook nog andere leningen wilt samenvoegen of een geldbedrag in handen wilt, is het absoluut de moeite waard vrijblijvend een aanvraag bij ons te doen. We nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te overlopen.